085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Wat is osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele therapie, waarbij het lichaam weer in balans gebracht wordt met specifieke handgrepen. De osteopaat beheerst een groot scala aan technieken. Hij kijkt daarbij naar zowel gewrichten, spieren en zenuwstelsel als naar organen en bindweefsel.

De osteopaat bekijkt het lichaam van A tot Z

Osteopaten kijken niet alleen naar de klacht, maar vooral ook naar de oorzaak van de klacht. Aan de hand van een uitgebreid lichamelijk onderzoek wordt bepaald waar in het lichaam eventuele blokkades en bewegingsbeperkingen zitten. Meestal zijn er diverse andere problemen in het lichaam verscholen achter de klacht. 

Maag darm klachten 2

De weefsels die een verstorende invloed uitoefenen op de klacht worden behandeld. De osteopaat beschikt hiertoe over een groot scala aan manuele technieken. Zo is de behandeling altijd optimaal afgestemd op de belastbaarheid van het lichaam. Indien nodig en gewenst geeft de osteopaat advies. Zo krijgt u zelf weer controle over uw welzijn. 
Lees meer over het onderzoek en de behandeling.

Osteopathie is een zeer uitgebreide vorm van manuele geneeskunde

Osteopaten werken samen met de reguliere geneeskundige. Dankzij hun opleiding herkennen osteopaten klachten die nader onderzoek vereisen door bijvoorbeeld de huisarts of de specialist. Als het nodig is, verwijst de osteopaat naar hen door.