085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Sietse Hoogeveen

Sietse Hoogeveen

Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI in Groningen

OsteoVitaal staat voor vitaliteit. En omdat daar soms meer bij komt kijken dan alleen osteopathische behandelingen werken wij nauw samen met orthomoleculair therapeut Sietse Hoogeveen. Hij is werkzaam in onze praktijk aan de Vechtstraat in Groningen. Sietse stelt zichzelf graag aan je voor en vertelt hieronder wat zijn specialisme precies inhoudt.

Sietse Hoogeveen

Doordat ik opgroeide in een medisch geschoold gezin raakte ik als jongste kind al vrij vroeg besmet met interesse in de gezondheidszorg. Na de middelbare school begon mijn verdieping in de medische wetenschappen met de studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik kwam er hier al snel achter dat ik wetenschap heel interessant vond, maar deze kennis het liefst direct in de praktijk wilde toepassen, om mensen te helpen.

Snel naar

Het lichaam heeft geen losse onderdelen

Dit leidde ertoe dat ik fysiotherapie wilde gaan studeren, waar ik door loting helaas niet werd toegelaten. Daarom begon ik aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding(ALO) op de Hanzehogeschool. Hier deed ik kennis en ervaring op in het lesgeven, motorische ontwikkeling, analyseren van bewegingen en techniek van een breed scala aan sporten. Maar de interesse voor fysiotherapie bleef bestaan en zodra ik werd toegelaten stapte ik na twee jaar ALO over. In 2017 studeerde ik af als fysiotherapeut en sinds die tijd ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Gorredijk.

Eigenlijk heeft het lichaam geen losse onderdelen, alles functioneert als een eenheid. Zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal.

Binnen de fysiotherapie werk ik volgens de principes van de manuele therapie Marsman; een vorm van manuele therapie waarbij voorkeursbeweegpatronen en de onderlinge relaties tussen wervelkolom en de extremiteiten in kaart worden gebracht. Dit geeft mij meer inzicht in de mechanica van beweegketens en het ontstaan van klachten.

Wat mij het meest fascineert aan het menselijk lichaam is de samenwerking van alles; eigenlijk heeft het lichaam geen losse onderdelen, functioneert alles als eenheid en zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal. Doordat ik dit besef al vrij vroeg had ben ik mij tijdens de studie fysiotherapie ook al verder gaan verdiepen in leefstijl, voeding en andere factoren die een impact hebben op de gezondheid.

Orthomoleculaire therapie

Een logisch vervolg voor mij was het volgen van de opleiding orthomoleculaire therapie bij Natura Foundation. In 2018 heb ik mijn diploma in ontvangst genomen en sindsdien mag ik mijzelf 'orthomoleculaire therapeut volgens de klinische psycho-neuroimmunologie' noemen. De opgedane kennis stelt mij in staat om genezing ook van binnenuit te kunnen beïnvloeden en mensen meer grip te geven op hun eigen gezondheid.

Ik pas opgedane kennis het liefst meteen toe in de praktijk om mensen te helpen.

In september 2019 startte ik met de driejarige opleiding klinische Psycho- Neuroimmunologie (kPNI) om ziekte en gezondheid vanuit nog meer invalshoeken te kunnen begrijpen en behandelen. Deze opleiding zie ik als een verdieping en verbreding van mijn reeds opgedane kennis in de orthomoleculaire geneeskunde.

Gevolgde bij- en nascholing

Evolutionaire Gezondheidsleer bij Natura Foundation

Docenten: Leo Pruimboom, Remko Kuipers, Tom Fox

Orthomoleculaire Geneeskunde bij Natura Foundation

Docenten: Margo Peinemann, Tom Fox, Fien Demeulemeester

Orthomoleculaire Voedingsleer bij Natura Foundation

Docenten: Margo Peinemann, Casper Beukema

Het consult en bij welke klachten?

Bij de intake brengen we met een uitgebreid vraaggesprek de klacht(en) en hulpvraag in kaart. Vervolgens beoordelen we hoe orthomoleculaire therapie jou in de klacht(en) kan ondersteunen. Na het bepalen van het behandelplan proberen we jou als cliënt zo snel mogelijk grip te geven op je eigen gezondheid.

Lees meer over het consult en bij welke klachten orthomoleculaire therapie ondersteuning kan bieden

Tarieven

  • Intake: tot max. 90min, €120,-
  • Orthomoleculair consult: tot max. 60min, €80,-

Prijzen zijn vrijgesteld van btw en exclusief eventuele voorgestelde supplementen en/of laboratoriumonderzoeken (dit gaat altijd in overleg en met goedkeuring van de cliënt).

Onze orthomoleculair therapeuten zijn lid van het MBOG en de consulten worden (deels) vergoed door de zorgverzekeraar afhankelijk van je aanvullende verzekering. Bekijk hiervoor je polis of informeer bij je verzekeraar.

Betaling na het consult

Anders dan u mogelijk gewend bent bij uw fysiotherapeut of huisarts, wordt u na het consult verzocht deze per PIN of contant te voldoen. Na de behandeling krijgt u een digitale factuur van ons die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar indien u een aanvullend pakket heeft. Betalen met acceptgiro of per overboeking is niet mogelijk.

Contact

Indien u meer informatie wilt, of een afspraak wilt maken met Sietse voor een orthomoleculair consult kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens.  Let op; Vooralsnog verzorgt Sietse alleen op vrijdag consulten.

* De assistentes zijn maandag t/m donderdag van 9:00 tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar. Vrijdags van 9:00 - 13:00 uur.

Afspraak inplannen

Wilt u meteen de eerstvolgende beschikbare plek reserveren? Dit kunt u zelf doen met de online planner.  Klik hier om meteen een afspraak bij Sietse in te plannen.

Afspraak wijzigingen of annuleren

Het verplaatsen of annuleren van een afspraak kan kosteloos tot 48 uur voorafgaand aan het consult. Bij een annulering of verplaatsing binnen 48 uur voor de afspraak brengen wij €45,- (intake) dan wel €30,- (consult) in rekening. Bij herhaaldelijk niet nakomen van een gemaakte afspraak zal het volledige bedrag in rekening gebracht worden. 

Lees hier waarom we iets in rekening brengen bij annuleringen of wijzigingen binnen 48 uur voor de afspraak